点击关闭

法国:里尔Tereneo办公楼

The firm Béal & Blanckaert architectes urbanistes recently delivered new offices in Lille’s burgeoning district of Lomme-EuraTechnologies.

Béal & Blanckaert建筑城市事务所近期公布了一座新建办公楼设计方案。

This project is located around the edges of the water garden in the ZAC (joint development zone) Rives de la Haute Deûle. It extends from the refurbished Le Blan-Lafont factory and the Hegel quay, which runs along the Haute Deûle Canal. The quality of the site is the fact of associating the monumentality of the framing of the Le Blan-Lafont factory with the poetic landscape of the water garden.

项目位于里尔Lomme-Eura科技区。项目毗邻杜宇勒河河畔ZAC联合开发区滨水公园。河流一直流至Le Blan-Lafont新修缮的厂房以及Hegel码头,同运河并行。场地属性是不仅具有工厂的宏达背景,同时也在如诗如画的水景公园环境中。

This project is the result of an encounter between a site location where brick is the main historical and contemporary architectural material and source of esthetic unity of this part of the city and the enterprise TERENEO, a developer having earned its reputation with the construction of tertiary buildings with timber frameworks. This blending of wood and brick echoes the story contemporary development in this area.

项目围绕场地位置展开,采用砖块这一历史和当代建筑材料,满足城市和业主Tereneo的审美需求。业主是一家开发商,因?#23616;?#23398;?#33322;?#26500;建筑而闻名。项目将木材和砖块的结合,回应了所在区域当代发展史。

Within this unifying architectural presence, the building’s façades vary according to the urban context: either very insulated or very open, depending on their exposure to bioclimatic conditions. The building is certified Bâtiment à Énergie Positive (Energy Plus Building).

在一致的建筑外观中,建筑外立面随城市文脉而有所差异:取决于其对于生物气候环境的敞开程度,有密封程度很高的,也有相当开放的空间。建筑获得了Energy Plus Building节能认证。

The project’s composition consists of a stratification of three registers. The lobby with access to the parking garage and its 142 spaces comprise the ground. The second level is a sort of classic “in-between” containing offices at the front of the building. The third and final level is built as a penthouse-type floor with a setback.

项目包含三个层面——大堂入口和一层142个车位的停车场相通。二层是经典的“中间”空间,包含建筑正面的办公区。三层?#25237;?#23618;是带有退台的?#35789;?#24418;式。

At the building’s core a private garden patio is also accessible to all the occupants of the building. This layout ensures interior calm and light flooding into the office areas while it also highlights the landscaped composition of the soil-grown garden.

建筑核心是一个私人花园?#30701;ǎ?#21521;所有用户开放。布局保证室内安静和光照,也突出了土培花园的景观元素。

The project consists of a concrete substructure rising from the central core to the roof (staircases, elevator and lavatories) and a wooden primary and secondary structure, also from ground level to the roof.

项目涵盖从中央核心区到屋顶的混凝?#26009;?#23618;结构,并含有?#23616;?#22522;础?#25237;?#23618;结构。

In the office areas, columns, beams and undersides of timber slabs are left exposed and structure the interior design. The wooden elements infuse the interior work spaces with a warm and contemporary atmosphere while also enabling users to easily grasp the function of these exposed assemblages.

办公区、房梁、柱体和木楼板的下侧都被呈现出来,支撑了室内部分。?#23616;?#20803;素在室内部分随处可见,营造了温馨的当代氛围,同时让用户容?#23383;?#26195;暴露的建筑构件的功能性。

The use of wood offers a considerable advantage for meeting the growing demand for office space in this district. In addition, wood interiors reflect the tastes of investors and digital economy companies settled in the area owing to their highly sought after ambiances and environmental aesthetics so appreciated for new ways of working.

所在地区办公空间需求日渐增多。木材的使用为满足该市场需求提供了相当大的优势。?#23616;?#23460;内装饰也迎合了该地区投资人和数字经济公司的品味,符合新型办公环?#25104;?#32654;的需要。

 

Address

地址

Avenue Marie-Louise Delwaulle, EuraTechnologies, Lille

Client

业主

TERENEO (promoter)

Project management 

项目管理

Architect: Béal & Blanckaert architectes urbanistes 

建筑面积

Surface

8,500 m² (floor area)

预算

Cost

€13,000,000 excl. VAT

时间

Calendar

竞赛时间

Competition: October 2015

研究时间

Studies: November 2015 to July 2016

场地施工

Construction site: 18 months

竣工时间

Closed and covered: February 2018

交付时间

Delivery: July 2018

摄影

Photo credits

Julien Lanoo

项目设计

Béal & Blanckaert architectes urbanistes (interiors)

本站申明:网?#35328;?#35835;本站内容,视为认同本站协议,协议详情请点击查看
标签:法国建筑设计里尔Tereneo办公楼BealBlanckaert

发表评论

最新评论

加拿大快乐8开奖软件
极速飞艇是官网吗 福彩3d走势图带连线删除 爱彩乐手机版下载 快乐十分钟 快乐8官网 足球总进球数玩法技巧 新快3彩票 河南快三和值遗漏统计 95期开奖号码是多少 扑克游戏大全 立博足球指数捷报网 重庆快乐十分最快开奖结果查询 吉林快3投注宝典 一码中特网 送彩金彩票软件