点击关闭

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计在北京的新综合体建筑

Courtesy of Steven Holl Architects

Steven Holl Architects has been commissioned to design a new 26,000 sm hybrid building of offices and retail for CIFI Group in Beijing. The mixed-use complex will be Steven Holl Architects’ second building in Beijing.

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计占地面积为26,000平方米的北京旭辉集团新商业办公楼。这将是斯蒂文霍尔建筑师事务所在北京设计的第二个综合体建筑。

The design for the hybrid building is based on five central points:

该综合体建筑的设计基于围绕着五个核心要点:

- Light 光线

- Structure 结构

- Urban Porosity and Gardens 城市?#21344;?#36890;透性,景观及生态设计

- Open Office结构开放式办公

- Ecology and Gardens生态及景观

Courtesy of Steven Holl Architects

Varying qualities of light give this office and retail building a unique geometry and shape dynamic spaces. The north light curves — in response to code setback requirements — provide soft and evenly diffused light to the interiors on the upper floors. On the south facade, sculpted cuts bring light to the office spaces and to retail below grade.

光的设计赋予了这个商办建筑独特的外形和?#21344;洹?#21271;面的曲线屋面既回应了北侧?#29992;?#27004;建筑间距要求, 又给室内灵活的?#21344;?#25552;供了柔和均匀的漫射光线。南立面的雕塑式切口巧妙地将光线引入到办公?#21344;?#21450;地下商业?#21344;洹?/p>

The north light curves will be developed together with Okalux. The structure consists of four layers: a glass exterior laid over truss, secondary tubes, and an interior layer of translucent barrisol or newmat.

北面的曲线屋面采用Okalux夹层玻璃,结构包含了四层:玻璃、金属桁架、圆管辅助梁、透光的barrisol或newmat软膜天花。

Courtesy of Steven Holl Architects

The exterior concrete structure helps to allow for flexibility in interior space. The top levels of the building will house flexible open office space. The aluminum-painted concrete will be OSB formed, contrasting the smooth, matte finish of the north light curves.

外立面染色混凝土自身作为结构帮助?#21344;?#28789;活布局。大楼顶层将为灵活开放的办公?#21344;洹?#21943;铝混凝土为刨花板构成,与北面曲线屋面的光滑、哑光形成鲜明对?#21462;?/p>

The retail at grade is shaped around reflecting pools and gardens, giving the building an inspiring urban porosity and a pedestrian-friendly scale. Rainwater recycling in the pools and state-of-the-art ecological systems are envisioned to amplify the sustainable quality of the building.

多处水池及绿色设计让商办楼于城市?#21344;?#20114;相渗透,给地?#31995;?#19979;商业创造了开放性。雨水通过水池循环利用,世界顶级的生态系统作为绿色建筑标准将增强建筑的可持续性。

The new building will be located in Fengtai, Beijing, and will be Steven Holl Architects’ second mixed-use building in the city.

新大楼位于北京丰台区,是斯蒂文霍尔建筑师事务所在北京设计的第二个综合体项目。

本站申明:网?#35328;?#35835;本站内容,视为认同本站协议,协议详情请点击查看
标签:综合体设计斯蒂文霍尔steven_hollSteven_Holl

发表评论

最新评论

加拿大快乐8开奖软件